Къща за гости "Хистъри Ин" - Къщите от старо време - луксозни къщи и вили под наем до Велико Търново

Къща за гости

"Хистъри Ин"

ул. “Генерал Гурко” 94, Велико Търново
Добре дошли на улица “Генерал Гурко” в сърцето на столицата на Второто Българско Царство!

Разположена на скалист хълм с великолепна гледка към река Янтра, къща за гости “Хистъри Ин” е незабравимо място за престой. Отпуснете се и се насладете на неподправената естествена красота на пейзажа – хълмисти възвишения, криволичещи калдъръмени улички, Възрожденските къщи, накацали по склоновете, и открояващите се паметник “Асеневци” и Националната Художествена Галерия “Борис Денев”. 

Всичко това, съчетано с професионалното обслужване и ненатрапчиво гостоприемство на нашия екип, би превърнало всяко Ваше посещение в къща за гости “Хистъри Ин” в специален момент.

Интериор

 
Резбованият дървен таван в най-обширната стая и реставрираните тъмно кафяви дървени тавани в къщата допълват автентичния облик тук и ни карат да се чувстваме като в приказка от едно време. Благодарение на множеството малки прозорчета, слънчевите лъчи огряват стаите през целия ден. Сводестите тавани, деликатно подчертани от масивни стари греди, неминуемо подсилват усещането за простор. 

Общата кухня е напълно оборудвана според най-високите изисквания на съвремието. Красиво подредените керамични плочки придават на тази старинна кухня уникално усещане. Просторната трапезария с четири красиви трапезни маси и осем пейки за сядане чудесно допълват кухнята.

Стаите

Къщата разполага със седем спални със собствени бани, просторно помещение на втория етаж, където са обособени кухня, трапезария и част с кафе автомат и вендинг машина за напитки, солени и сладки изделия.

На това ниво също се намира предполагаемото скривалище на Апостола на Свободата, Васил Левски.

Една от спалните има четири легла - три двойни и едно единично. Четири от спалните са с двойна спалня, една е с двойна спалня и разтегателен диван за двама души и последната спалня е с две единични легла, които могат да се поставят едно до друго и да се ползват като двойно легло.  

Гледката от две от спалните е към улица “Генерал Гурко”, а от останалите пет спални - към близките хълмчета, река Янтра и Национална Галерия “Борис Денев” и паметникът “Асеневци”.

Градината

 
Градината на комплекса е кокетна и щедро озеленена. В по-високата част се намира къщата, а дървени стъпала водят надолу към плочник с красиви градински мебели, две люлки и пергола  от ковано желязо, покрита със сенник, които предлагат уединение и елегантно допълват екстериора. Всяко кътче в градината открива разкошна гледка към паметника “Асеневци” и Националната Художествена Галерия “Борис Денев”.

Околностите