Къщата с орехите

     Голяма дървена порта въвежда по алея от ситен чакъл в добре подредена градина на две нива, с басейн и навес за барбекю. Двете постройки в двора – старинна къща и някогашна плевня – са изцяло реставрирани. "Къщата с орехите" разполага с пет спални, кухня, две трапезарии, две всекидневни, две бани и просторна тераса на втория етаж.

В къщата може да се влезе както през входната врата, така и през остъклената трапезария. Това, което привлича веднага погледа тук, е полукръгла дървена маса с инкрустирани керамични плочици в пъстри цветове. Ефектното съчетание на дърво и керамика допълнително подчертава оригиналния дизайн и красотата на масата. Разположените около нея масивни дървени столове и миндер са напълно в унисон със старинния облик на къщата.
Кухнята, със своите старинни мебели, елегантно допълва трапезарията и създава усещане за уют и топлина. Много свежест и настроение в нея внася пано от плочки с флорални мотиви.
Срещу кухнята и трапезарията е разположена малка стая с камина и елегантни кресла, в комбинация с ниска холова масичка и телевизор. На първия етаж има и баня с оригинални плочици в пастелни рустикални тонове.
Безспорно, акцентът в къщата е дървеното стълбище, водещо към спалните на втория етаж. В основата на всяко стъпало са наредени, подобно на мозайка, керамични плочки в цветове като на пъстра черга, които ефектно контрастират с тъмното дърво. Трите спални на втория етаж са светли и просторни, семпло и изискано обзаведени със старинни легла, скринове и гардероби. От голямата южна тераса на горния етаж се разкрива разкошна панорама към околните селски къщи, близките хълмчета и възвишения, и в далечината - великолепната Стара планина.
     По особено интересен и оригинален начин е преобразена плевнята, намираща се в източния край на двора. Тя е превърната във впечатляваща със своя дизайн обитаема зона, състояща се от две, свързани с коридор части със самостоятелни входове.
Първият етаж на лявото крило е обзаведен като трапезария с камина, масивни маса и столове от старо дърво. Запазени са автентичните каменни стени, чиято красота изпъква на фона на мебелите от дърво; едната стена е изцяло остъклена с високи витринни прозорци, които осигуряват изобилие от светлина и отварят гледка към басейна и градината. Вито дървено сталбище в единия край на трапезарията води към висящ „полу-етаж – спалня“ – оригинално дизейнерско решение. Усещането за простор тук е постигнато благодарение на високите сводести тавани с масивни стари греди.
Малък коридор свързва трапезарията с другата част на плевнята, оформена като хол с TV – кът, камина, изискана гарнитура в кремаво, ниска дървена масичка и красива старинна библиотечка. Както и в трапезарията, особен чар на стаята придават високите каменни стени, скосения отворен покрив и някогашните масивни дървени греди.
И тук пространството е разделено на две нива във височина – по дървено стълбище се стига до висящата спалня горе. Банята в плевнята е разположена между трапезарията и хола.
     Преоткрийте прелестта на това вълшебно място с всяко следващо посещение тук! Ще се влюбите в новия ритъм на живот – различното събуждане сутрин с кукуригането на петлите, тишината и спокойствието по пладне, нарушавано единствено от чуруликането на птичките, красотата на залеза привечер и песента от хлопките на прибиращите се стада. Веднъж дошли тук със сигурност ще се връщате отново и отново.....


Къщата с магнолиите

     "Къщата с магнолиите" предлага  шест спални, три бани, две кухни, две трапезарии, голяма всекидневна в луксозно реставрираната някогашна плевня, плюс още една в реновираната старинна къща, зала за игри и две просторни веранди на втория етаж.

Плевнята: Определението плевня стои някак неестествено, като се има предвид тази красива сграда и лукса удобствата и уюта, които тя предлага. Влизайки вътря няма как да не останете възхитени: високи сводести тавани с масивни греди от старо дърво, каменни стени, множество големи прозорци, пропускащи изобилие от слънчеви лъчи.  Веднага ви завладява усещането за простор - и наистина на площ от около 200 м2 са разположени кухня, трапезария, холова част и зала за игри. Впечатляващ е начинът,по които е усвоено цялото това обширно пространство – различните кътове са оформени на няколко нива, като така се създадава чувство за раздвиженост и е избегнато еднообразието в интериора.
Прекрачвайки прага, попадате в обширно помещение с приканваща камина. Погледът ви веднага се спира на акцента тук - висящ дървен коридор, свързващ спалните на втория етаж. Под него е разположена холовата част със стилна мека мебел, красива ниска масичка, 42” плазмен телевизор, система за домашно кино, Sony Playstation. 
Няколко стъпала отделят TV - къта от кухнята – просторна, приветлива, светла, с множество малки прозорчета и гледка към градината. Ако умелото съчетание на стиловете в интериора е изкуство, то тази кухня несъмнено е едно от най-забележителните негови проявления. Мебелите в бяло, стил „Рустик“, избаротени от старо дърво са интересно преплетени с функционално кухненско оборудване, съобразно последните модни тенденции. Интересни пана от керамични плочки допълват обаянието на тази очарователна селска кухня. Изящни старинни кресла в комбинация с елегантна масичка за кафе подсилват усещането за комфорт, уют, топлина. 
Залата за игри се намира вляво от гостната. Стара дървена вратичка и няколко стъпала отвеждат към нея. В миналото това помещение е подслонявало домашните животни. Днес не бихте открили и следа от някогашните обитатели. Запазени са само красивите каменни зидове с няколко отвора в тях, стара дървена колона, която някак естествено разделя това просторно помещение на две части: в едниния край са разположени билярдна маса и дартс, а в другия е оформен кът с канапе, ниска масичка и оригинална старинна библиотечка.
Съседна на залата за игри е трапезарията – светла и приветлива, благодарение на изобилието от светлина, струяща през високите прозорци. Няма как да не останете във възторг от масата тук – оригинална в своя дизай, масивна,изцяло изработена от старо дърво, тя е истинско произведение на изкуството. Красивите старинни полилеи, спускащи се над нея допълват изисканата атмосфера.
Спалните в тази уникално реставрирана плевня се намират на втория етаж - там, където навремето са се съхранявали зърното и сеното. Малко дървено стълбище води към трите стаи горе; две от тях са разположени вляво на висящия коридор, а другата е вдясно. Обстановката тук още веднъж доказва как реставрирането на някогашна плевня може да се превърне в творческо дело с изумителни резултати. Основен акцент и тук е елегантното съчетание на старинното и автентичното с лукса, удобствата и уюта на днешния ден. Двете съседни спални са с прилежаща към тях баня,чиито чар се допълва от автентична дървена греда. Всяка от двете спални има излаз към обширна веранда с елегентна и удобна мебел от ковано желязо, и прекрасна гледка към градината, селските къщички и близките хълмчета и борови горички.
Преминавайки по висящия коридор с красиви дървени парапети попадате в спалня, която със своя семпъл старинен интериор моментално ви пренася в друго време. Банята е с рустикални плочки в пастелни тонове, хармонично съчетани с мебели за баня от старо дърво.
Къщата: Само на един хвърлей от плевнята се намира старата къща. И тук впечатлява раздвижеността в разпределението на пространството. От входната врата попадате в остъклена светла трапезария. Няма как да останат незабелязани старинните столове, масивната трапезна маса, както и миндерът, който в комбинация с дървена лавица придава допълнителен ретро-чар на обстановката.
Кухнята и холовата част са отделени от трапезарията посредством свод. Камина, комфортна кожена гарнитура в кремаво, ниска дървена масичка и телевизор оформят холовия кът.
Кухничката придава особенно настроение на цялата обстановка: малка, с топлия цвят на светло дърво, декорирана със свежи керамични плочици, тя е истинско бижу.
Дървено стълбище води към някогашната маза, която днес е превърната в малка гостна стая с красива мека мебел в розово и холова масичка с мраморен плот. Запазени са масивните старинни греди и каменни стени, които още веднъж подчертават атмосферата от едно време.  От холовата част по малко коридорче се стига до двете спални на първия етаж – просторни стаи с оригинална старинна мебелировка. Тук е и банята – удобна, направена с вкус, с интересни плочици в пясъчен цвят в комбинация с дървена мебел стил „Рустик“. 

По вътрешно стълбище се стига до мансардата - не много голямото пространство тук е така оползотворено, че създава усещането за удобна, спретната спалня. Скосеният отворен покрив с масивни дървени греди внася особен чар и създава романтична атмосфера.От мансардата се излиза на обширна веранда с масичка и столчета от ковано желязо. Независимо през кой сезон сте тук,гледката винаги ще ви пленява и очарова!
Градината е просторна, щедро озеленена, оформена на няколко нива; обособени са отделни кътове – басейн с шезлонги, навес със зидано барбекю и масивна дървена маса за хранене, красива беседка от ковано желязо в задната част на двора, както и площадка с изискана градинска мебел от ковано желязо.
Забравете работната седмица! Отърсете се от рутината на ежедневието! Отпуснете се и се насладете на природата, на настоящия момент, на себе си и на хората с вас! Почувставайте магията на това прелестно място! Подарете си една наистина специална почивка на село!