Category Archives: Uncategorized

Красотата на #Търново

Имам щастието да живея в едно от най-приказните кътчета на България – старата столица Велико Търново. Извор на вдъхновение за артисти и художници, тук ще откриете непреходната красота на Българското – величието на нашата история, силата на българския дух, магията на народното творчество. Множество приказни къщурки, накацали по стръмните брегове на Янтра, сякаш напук на възможното. Запазени малки дюкянчета, в които се трудят сръчни майстори – точно както едно време. Калдаръмени улички, каменни зидове и множество малки църкви – все част от колорита на Стария град. Тук човек сякаш пътува във времето. Янтра, Царевец, светлини и звуци се смесват в една хармония, която ни кара да се гордеем, да сме щастливи. Насладете се на някой избрани кадри от моя град.


Или съчетайте незабравима ваканция в луксозните ни вили – Къща св. Георги, село Велчево и Къщата с Магнолиите, с. Гостилица, с възможността да посетите Търново 😉 Най-доброто от два свята – приказни, напълно самостоятелни къщи за гости, и многоцветният културен живот на старата столица.
Красимир Бакърджиев
Управител
Велико Търново, зима

Могъщият Царевец – покрит с бяла пелена

DSCN5983

Магията на светлини и звуци – една красива история, разказана с чувство

Велико Търново

Катедралата – едно свещено място

_DSC0010

Паметника на Асеневци – величествено бди над Янтра

река Янтра

Янтра през есента – пазителката на града

 

 

Здравейте, фенове и клиенти на Къщите от Старо Време!

Решихме да създадем свой собствен блог, където да ви разказваме за всички нови приключения, в които се впускаме. Ще има снимки, филми и репортажи от района, много смях, вкусни гозби и прекрасно настроение. Тук ще се забавляваме – зад обектива, в лодката, в облаците, по калните пътеки, с чаша вино в ръка – въобще, всякак. Защото живота или е едно велико приключение, или просто е едно нищо!

Най-хубавото винаги предстои. Нашата мисия е да направим българското село по-щастливо и истински привлекателно. Мой добър приятел, гражданин на света, навремето ми каза – повярвай ми, преди 30 години Южна Франция изглеждаше точно като района на Велико Търново – красиво, но много запустяло. Вижте каква е Южна Франция сега. За нас въпроса е не кога, а колко скоро тук ще бъде дори по красиво. Ние вярваме и работим това да се случи. Волята на хората е като водата – нищо не може да я спре. Ние искаме да мотивираме, да създаваме красивото, да пазим традицията. Надяваме се да привлечем и други хора със същото мислене. Тези земи са видели много, пропити са с история, но в бъдещето има само светлина.

Благодарим ви, че ни подкрепихте!

От екипа на най-красивите вили за гости в България

Къщите от Старо Време